PHBO MsCT

Emrin is al sinds 1996 de specialist in het opleiden op het gebied van Spiraal CT en Multi slice CT.

Vanaf 1 januari 2018 is het Emrin samen gaan werken met CT Learning en hebben we de opleiding PHBO MsCT vernieuwd. De lesstof en de (huiswerk)opdrachten worden nu aangeboden in een online leerplatform met per onderwerp aansluitend een lesdag. Met behulp van dit leerplatform wordt de opleiding aangepast aan de behoeften van de deelnemer. Ook het voortgang- en kennisniveau worden individueel bijgehouden (tot nu toe werd dat door Emrin per deelnemer persoonlijk gedaan, we volgen het nu per deelnemer via het online programma).

De 1ste opleiding PHBO MsCT groep heeft met behulp van de digitale leeromgeving de opleiding afgerond. De reacties hierop zijn erg positief zoals: de online leeromgeving is wel heel fijn, vooral de memotrainer. Hou die erin! Digitale leeromgeving is perfect. Dagelijkse memotrainingen zijn goed. De lessen zijn goed ingedeeld. De 2de enthousiaste groep is in oktober gestart. De eerst volgende mogelijkheid is februari 2019!

Deze opleidingsmogelijkheden zijn ook op uw afdeling mogelijk!  Vraag naar de mogelijkheden.

PHBO opleiding Multi Slice CT

De opleiding Multi Slice CT (385 SBU), de PHBO opleiding MsCT-basis (180 SBU) dragen beide het keurmerk Post HBO Nederland.  De theoretisch en praktisch gerichte opleiding op het gebied van de Multi Slice CT is bestemd voor deelnemers die werken met de CT en zich willen verdiepen in de multi-slice CT. PHBO MsCT basis StADAP geaccrediteerd.

Voor diegene die al een aantal jaren geleden de Post HBO opleiding heeft gevolgd en deze kennis willen opfrissen, is er de mogelijkheid om een module naar keuze te volgen.

Het doel van de opleiding is hetzelfde gebleven en het examen is hetzelfde gebleven.

Doel:  Na deze opleiding is de deelnemer in staat om:

 • een onderzoek zelfstandig en methodisch uit te voeren in opdracht en overleg van een arts. Hierbij de relatie wordt gelegd tussen de patiënt, de gegevens op de onderzoeksaanvraag en de wijze waarop het onderzoek moet worden uitgevoerd, opdat ten behoeve van de diagnosestelling optimale informatie wordt verkregen bij minimale belasting van de patiënt.
 • het technische principe van multi-slice CT te beschrijven.
 • de desbetreffende parameters te herkennen en aan te passen.
 • te werken conform het ALARA principe.
 • anatomische beelden en afwijkingen te herkennen van diverse onderzoeken.
 • artefacten herkennen en eventueel te vermijden (op te lossen).
 • fysische en anatomische principes van een onderzoek op CT te beschrijven.
 • optimaal gebruik te maken van contrastmiddelen evenals de risico’s en eventuele contra-indicaties af te wegen.
 • protocol optimalisatie.

De opleiding bestaat uit twee delen:

De opleiding bestaat voortaan uit de volgende twee delen:

 1. De PHBO-opleiding MsCT. In dit deel komt de CT-techniek en de (basis)protocollen mbt. hersenen, extremiteiten, wervelkolom, abdomen en thorax/ cardiologie aanbod. In totaal zijn er 5 modules met 5 lesdagen. De lesstof en de opdrachten worden vanaf nu dus aangeboden in een online leerplatform. Geadviseerd wordt om de opleiding online 6 weken voorafgaande aan de eerste lesdag te starten. wij zijn druk bezig met de data voor 2019 in te plannen. We hopen begin januari 2019 te kunnen starten. U kunt zich al opgeven.

Modules zijn onderverdeeld in:

 • Neurologie en wervelkolom
 • Extremiteiten
 • Thorax
 • Abdomen
 • CTA en Cardiac.
 1. PHBO opleiding MsCT examen met twee onderdelen: theorie examen en het houden van een voordracht.

Men hoeft niet deel te nemen aan het examen. Echter men ontvangt alleen een diploma PHBO MsCT over het geheel indien men het gehele examen heeft behaald. Behaald men alleen het theorie examen, dan ontvangt u automatisch het PHBO MsCT-Basis diploma. Volgt men alleen de modules dan ontvangt u per module een bewijs van deelname.

De hele PHBO MsCT opleiding 41: geadviseerd wordt te starten met de online opleiding 6 weken voorafgaande aan de eerste lesdag. Eerste lesdag 19 februari 2019. Einddatum 27 november 2019. Er is nog plek.

De hele PHBO MsCT opleiding 42: geadviseerd wordt te starten met de online opleiding 6 weken voorafgaande aan de eerste lesdag. Eerste lesdag begin oktober 2019. Einddatum juni 2020. Er is nog plek.

De Basis PHBO opleiding MsCT opleiding bestaat voortaan of alleen uit een theorie examen (dus zonder lesdag). De examenstof is duidelijk omschreven in het MsCT basisboek, bevat anatomie, pathologie, beeldherkenning en basis fysica MsCT (inclusief vraag/antwoord). Uitgever Emrin. (Meer informatie en prijs over het boek op te vragen via info@emrin.nl). Of uit het volgende van de modules neurologie en wervelkolom; extremiteiten; thorax en abdomen met aansluitend het examen.

Er bestaat tevens de mogelijkheid om de PHBO opleiding MsCT-basis aangevuld met lesdagen of de gehele PHBO opleiding MsCT als een incompany opleiding te volgen. Wij helpen u graag aan een passende opleiding.

De volgende mogelijkheden bestaan:

 • u volgt de hele PHBO-opleiding MsCT (met of zonder examen)
 • u volgt de in company Basis PHBO-opleiding MsCT
 • u volgt de in company PHBO-opleiding MsCT
 • u legt het examen PHBO MsCT-basis af (theorie examen)
 • u legt het examen PHBO MsCT af (theorie examen + voordracht).
 • u volgt een losse module van de PHBO-opleiding MsCT
 • u volgt een Clinic op uw eigen CT, eventueel aangevuld met een module.

Kosten:

 1. De gehele Post-HBO MsCT opleiding, 5 modules en 5 lesdagen, inclusief gebruik van het online leerplatform  €1500,- (exclusief examens).
 2. Losse module van de Post-HBO MsCT volgen, inclusief gebruik van het online leerplatform: €300
 3. Alleen Online training volgen. Prijs is per training verschillend, mail ons dan kunnen we u daar een prijs van geven.
 4. PHBO opleiding MsCT-basis examen: € 135
 5. PHBO gehele opleiding MsCT examen: € 350.

BTW vrij en verplichte boeken +/- € 140.