Basis MRI cursus

Emrin is al sinds 1992 de specialist in het opleiden op het gebied van de MRI.

Voor de deelnemers die geïnteresseerd zijn in de basis techniek van de MRI verwijs ik graag naar onze PHBO MR-basis opleiding, welke wij geheel vernieuwd en aangepast hebben voor de beginnende MRI laborant.

De Basis MRI cursus zoals hier onder vermeld wordt voorlopig alleen nog maar in company in uw eigen ziekenhuis gegeven. Met als groot voordeel dat het in uw ziekenhuis plaats vindt en u in 1 keer een grotere groep laboranten kunt opleiden, waardoor u de inzetbaarheid op de MRI voor basis onderzoeken kunt vergroten.

Deze 6-daagse cursus is bedoeld voor (beginnende) MRI laboranten, die zich willen verdiepen in de techniek en toepassingen van de MRI, maar die op dit moment geen tijd hebben om zich zo te verdiepen in de MRI als van u gevraagd wordt tijdens de post HBO opleiding Magnetische Resonantie. Vanaf heden geacrrediteerd met 70 punten.

Inhoud:
Technische basisbegrippen MRI (inclusief parameters) o.a. magneetveld, magneten, proton spin, resonantie, excitatie, T1 en T2 en relaxatie, FID, spoelen. Spin Echo, invloed TE en TR, Inversion Recovery, Stir, Vet onderdrukking, K-vlak, SNR, Turbo spin echo, FLAIR, basis GE.

MR applicatie: beeldherkenning m.b.t. basale anatomie en pathologie van wervelkolom, hersenen, schouder en knie met daarbij basale parameter bespreking in samenhang met SNR, spatiële resolutie en scantijd, herkenning van de meest voorkomende artefacten, veiligheidsaspecten.

Studiebelasting van ± 6 uur per week. De cursus wordt afgesloten met een schriftelijk examen. Alle lessen dienen te zijn gevolgd.

Kosten:  op aanvraag.